Zemřel poslanec bývalý Čestmír Hofhanzl


Ve věku 78 let zemřel někdejší poslanec Občanské demokratické aliance RNDr. Čestmír Hofhanzl. O jeho úmrtí  informoval deník E15 a potvrdil jej i starosta obce Třeštice Martin Kodys. Pohřeb se uskuteční v pátek v Telči.

Hofhanzl byl poslancem v 90. letech, už v roce 1990 byl zvolen do České národní rady. Uspěl i v následných volbách, členem Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky byl až do roku 1998. S ODA se Hofhanzl v roce 1998 názorově rozešel a stal se členem nově vzniklé Strany konzervativní smlouvy, za kterou v roce 2000 neúspěšně kandidoval do Senátu.

Hofhanzl se narodil 9. října 1941 v Borovanech na Českobudějovicku. Jeho rodiče byli jako živnostníci po roce 1948 perzekvováni. Čestmír Hofhanz.nakonec vystudoval Univerzitu Karlovu v Praze. Od roku 1983 pracoval v biochemické laboratoři v Jihlavě.

Poznal mnohé podvody, které se za vlády komunistů děly především v zemědělství a tvrdě proti komunistům vystupoval. Jako antikomunista v roce 1989 patřil mezi zakladatele jihlavského Občanského fóra.  Svůj životní osud popsal v knize "Jak jsem poznával svět."

Poslední rozloučení s Čestmírem Hofhanzlem bude v pátek v 15 hodin v kostele svaté Anny v Telči, zádušní mše se bude konat 20. ledna.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

"Raději Hitlera než Habsburka," mínil neschopný ministr

DFC Budweis byl za 1. republiky nejúspěšnějším jihočeským fotbalovým klubem

Jindřichohradecko jako Divoký západ