Sedlák svezl veterinářku v dobytčáku, ta chtěla milion za psychickou újmu

Třiapadesátiletý farmář z Domažlicka zavřel veterinářku do přívěsu pro dobytek a objel s ní kolem prasečáku. Podle státní zástupkyně tím spáchal trestný čin omezování osobní svobody. Domažlický soud ale případ ve středu postoupil přestupkové komisi.
ilustr.foto
Veterinářku tehdy zajímalo, v jakých podmínkách Altman přepravuje živá zvířata. Součástí kontroly byla i prohlídka šest metrů dlouhého a asi 170 centimetrů vysokého přívěsu, ve kterém farmář vozí prasata.

Když sedlák zastavil a otevřel dveře přívěsu, inspektorka vyšla ven. „Kontrolu jsem ještě dokončila, ale pak jsem se úplně sesypala,“ kňučela u soudu veterinářka, která po sedlákovi požadovala milionové odškodné za psychickou újmu.

„Obžalovaný se choval nevhodně a hloupě. O tom není pochyb. Nicméně trestní represe v tomto případě není namístě,“ řekl samosoudce Jan Švígler. Poukázal na to, že jde o člověka bezúhonného, kterému v určitý vyhrocený moment ruply nervy a dostal hloupý nápad. „Byl to z jeho strany šprajc vůči kontrole, kterou považoval za nesmyslnou. Bezpochyby nemůže kontrolory zavírat a jezdit s nimi kolečko,“ prohlásil dále Švígler. (zdroj: deník.cz)

Komentáře

  1. Chtít milion, to je zrůdnost. S veterináři není legrace, protože mají velkou moc. Vím o sedlákovi, kterého mladá veterinářka zničila, když jí poslal kamsi.

    OdpovědětVymazat
  2. Kdyby nakoukla do metra a zavřely se za ní dveře, také by to bylo omezování osobní svobody?

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

"Raději Hitlera než Habsburka," mínil neschopný ministr

DFC Budweis byl za 1. republiky nejúspěšnějším jihočeským fotbalovým klubem

Jindřichohradecko jako Divoký západ