Vůl tahá saně a lyže

V letošní zimě má slušný ohlas televizních diváků v Německu šestiletý vůl Woodie, kterého studentka Sina Göppel používá k tahu saní a lyží. O tom, že voly a krávy je možné používat při zimních radovánkách vědí milovníci českých filmů už od roku 1939, když na konci filmu "Ducháček to zařídí" lyžujícího hrdinu filmu pana Ducháčka (Vlasta Burian) táhne kráva. 
Sina Göppel je pětadvacetiletá studentka zemědělského podnikání, která se výcvikem vola Woodie zabývá jen o víkendech. Před čtyřmi roky se jí zvíře tak zalíbilo, že se rozhodla zachránit ho před porážkou na jatkách. Majitel mladého býka Sině slíbil, že když zvíře vycvičí tak, aby se dalo osedlat a tahalo, že ho zabít nenechá. To se jí podařila po vykastrování Woodie ve dvou letech věku.

Nyní vůl Woodie je volně ustájený v  Allmannshofenu v jižním Bavorsku, je vysoký 1,75 metrů a váží úctyhodných 1.500 kilogramů. Je křížencem holštejnské krávy a bavorského strakatého býka. Woodie je krotký a na tahání saní nebo lyží se těší, výlety na sněhu má velmi rád a užívá si je.


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

DFC Budweis byl za 1. republiky nejúspěšnějším jihočeským fotbalovým klubem

"Raději Hitlera než Habsburka," mínil neschopný ministr

Ve městech se žije zdravěji než na vesnicích