MŽP chce vesnické obyvatelstvo vyhubit zimou


Bohatnoucí měšťanstvo stále silněji projevuje snahu likvidovat vesnice a zmocnit se tam pozemků.  Nejjistější způsob k jejich získání vidí, buď ve vyhánění původního vesnického obyvatelstva, nebo v nadiktování městského způsobu života.

Po vyhnání lidí ze zemědělství, omezení samosprávy - předání rozhodujících pravomocí do kompetencí pověřených měst, po likvidaci a omezení veřejné dopravy a zásobování přichází rušení vesnických škol a pošt. Pozadu za všemi, kteří si chtějí při likvidaci vesnic vysloužit ostruhy, nezůstává ani ministerstvo životního prostředí.

Po vyřazení starých kotlů z nových rodinných domů se MŽP hodlá zaměřit na vytápění ve starých vesnických domech, chalupách a chatách. Úředníci na ministerstvu životního prostředí zřejmě zjistili, že jejich nařízení vyměnit staré kotle za nové kotle se netýká toho vesnického obyvatelstva, které žádné kotle nemá. Ministerstvo a ekologové se ocitli před problémem jak i tuto skupinu obyvatelstva vydírat a trápit. V každém případě odmítají dotovat nákupy nových kamínek - ekologické organizace se o peníze, které dostávají z ministerstva, nehodlají s vesničany dělit. Dostaly nápad hodit výměnu kamen na hrb obcím. Ty by měly kamna nakoupit a obyvatelstvu pronajímat.

Úředníkům z ministerstva životního prostředí pijí krev především staří lidé na vesnicích, kteří si nechtějí odříci stravu a oblečení a  dávat peníze na nové způsoby vytápění. Podle Dominiky Pospíšilové z ministerstva mají obce možnost jednoduchého řešení: zakázat topení pevnými palivy a nechat lidi zmrznout.






Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

"Raději Hitlera než Habsburka," mínil neschopný ministr

DFC Budweis byl za 1. republiky nejúspěšnějším jihočeským fotbalovým klubem

Ve městech se žije zdravěji než na vesnicích