neděle 6. ledna 2019

Děti, které jedí sýry, trpí méně alergiemi a dalšími chorobami.

Podle nedávné studie Francouzského národního zemědělského výzkumného ústavu a Univerzitní nemocnice Besancon je zřejmé, že děti, jejichž strava je bohatá na sýry, trpí alergiemi a dalšími chorobami mnohem měně než ostatní dětí.

Vědci pomocí dotazníků zjišťovali složení stravy 931 dětí od narození do 18 let života a shromážděné údaje porovnávali s nemocností dětí.. Ukázalo se, že děti ve věku 12 až 18 měsíců, které pravidelná konzumovaly sýry, byly v pozdějším věku mnohem odolnější proti alergiím, zánětlivým onemocněním a potravinové intoleranci. Nižší výskyt kožních onemocnění a alergií z některých potravin byl zaznamenán u všech kategorií zkoumaných dětí, které sýry konzumovaly.

Žádné komentáře:

Okomentovat