Platy trenérů Fortuna ligy: Nebe a dudy

Královským platem, na české poměry, je honorován trenér Slávie Praha Jindřich Trpišovský. Třiačtyřicetiletý rodák z Prahy bere měsíčně částku ve výši 750 tisíc korun, tedy 9 milionů za rok. Znamená to, že Trpišovský má větší plat než dohromady 35 dělníků kmitajících 8,5 hodiny denně u pásu dost známého prosperujícího podniku.

Druhým nejlépe placeným trenérem Fortuna ligy je Pavel Vrba s měsíčním platem 600 tisíc korun. Bývalý kouč české reprezentace, kde měl o 200.000 víc, odvádí ve Viktorce Plzeň dobrou práci.

Poslední volné místo na pomyslné bedně vítězů obsadil Václav Jílek. Rodák z Litomyšli bere za měsíc půl milionu korun, což je o poznání více, než dostávali jeho předchůdci, i když mimo nářků a stížností ještě toho ve Spartě moc nepředvedl.

Nejnižší plat z ligových trenérů má českobudějovický David Horejš, jenž má plat jedenáctkrát menší než Trpišovský ve Slávii. Vzhledem k tomu, že Jihočeši, včetně těch nejbohatších, jsou od přírody skrblíci, kteří raději ukládají peníze do chat a chalup, než do sportu, těžko čekat, že trenéři a hráči Dynama se v příjmech alespoň přiblíží ligovému průměru.
Jen o trochu lépe než Horejš je na tom opavský Ivan Kopecký, příbramský Roman Nádvorník a kouč Slovácka Martin Svědík.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

"Raději Hitlera než Habsburka," mínil neschopný ministr

DFC Budweis byl za 1. republiky nejúspěšnějším jihočeským fotbalovým klubem

Ve městech se žije zdravěji než na vesnicích