Dynamo ztratilo se Spartou 2 body

Velké fyzické nasazení obou týmů, lehkovážná hra Sparty v obraně a chyby Dynama ve středu hřiště. Tak lze charakterizovat pondělní utkání v Českých Budějovicích. Že se Dynamo ujalo vedení 1:0 bylo dokladem o velké síle jeho útoku. Chybami v rozehrávce však hráči Dynama dávali šanci Spartě a především své obraně, která za cenu rohových kopů odolávala celý první poločas.

NZávěr prvního poločasu byl dramatický, když nejdříve Sparťané dotlačili míč až do brankáře Staňka, lterého nejdřív dotlačili do sítě branky. Videorozhodčí sledoval ofsajd Sparty, který neuznal, potom míč, jestli přešel brankovou čáru, ale nakonec odpískal faul sparťanů na brankáře Staňka. Odkopávalo se od branky Dynama.

Uplynulo několik vteřina Dynamo zaútočilo, přitom došlo v šestnáctce k pádu několika hráčů. Videorozhodčí rozhodl, že Sparta faulovala, takže Kladrubský kopal penaltu a perfektně ji proměnil 2:0

V druhém poločase Sparta tvrdě šla za vyrovnáním. K tomu jí Dynamo pomáhalo spoustou faulů, hlavně na své polovině. Nejdříve střela Kangy z trestného kopu zásluhou teče Javorka oklamala brankáře Staňka a míč skončil v síti. Další Kangův trestný kop našel Tettecha. A bylo vyrovnáno.

O 2 body Dynamo připravila nezkušenost hráčů, kteří se v některých fázích zápasu špatně orientovali a zbytečně ztráceli míč. 

Dynamo České Budějovice - Sparta Praha 2:2 (2:0)
Branky: 4. Schranz, 45.+8 Kladrubský z pen. - 49. Kanga, 81. Tetteh. 
Rozhodčí: Hrubeš - Kubr, Šimáček - Zelinka (video).
ŽK: Čavoš, Ledecký, Brandner, Kladrubský, Provod - Plavšič, Hanousek.
Diváci: 6681 (vyprodáno).

Sestavy:
Dynamo Č. Budějovice: Staněk - Čolič, Havel, Novák, Kladrubský - Schranz (79. Brandner), Javorek, Čavoš, Provod, Mršič (90. Martan) - Ledecký (86. Táborský). Trenér: Horejš.

AC Sparta Praha: Nita - Sáček (69. Trávník), Štetina, Costa, Hanousek - Hložek, Hašek (46. Tetteh), Krejčí, Kanga, Plavšič - Kozák. Trenér: Jílek.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

"Raději Hitlera než Habsburka," mínil neschopný ministr

DFC Budweis byl za 1. republiky nejúspěšnějším jihočeským fotbalovým klubem

Ve městech se žije zdravěji než na vesnicích