3. kolo Fortuna ligy bez větších překvapení

Třetí kolo fotbalových soutěží má být "kolem pravdy," protože se po něm začíná rýsovat tabulka, což je důležité pro další vývoj soutěže. Psychicky je mnohem lepší z horních míst tabulky do dalších bojů jít s určitým sebevědomím ve vlastní schopnosti, než se krčit na konci a čekat na náhodu. 

Třetí kolo nepřineslo překvapení v zisku bodů, spíše v požehnaném počtu nastřílených branek. Překvapením byla jen porážka Baníku. Dobré utkání se hrálo hlavně v Plzni, kde Karviná dokázala omlazenému viktoriánskému fotbalovému stroji vzdorovat nejen v obraně, ale téměř do konce utkání dokázala držet krok i ve skore. Plzeň zvítězila zásluhou šťastného Brabcova gólu hlavou. Další dva góly přidal doposud trápící se Krmenčík, před jehož hrou smeká i trenér Karvinné "Kaiser Franz" Straka.

Ještě větší štěstí než Viktorie měla pražská Slávie, která uhrála tři body jen zásluhou psychického výpadku olomouckého záložníka Housky. JInak nelze nazvat důvod, proč tak mizerně kopl penaltu, dvě minuty před koncem prodloužení. Velkohubý trenér Slávie Trpišovský má neuvěřitelné štěstí, které doprovází jeho metody drilu. "Vyznamenali" se opět slávističtí "také diváci," kteří si dýmovnicemi vynutili přerušení hry. A to stadion Slávie je v podmínce. Slávie sice měla na hřišti převahu, ale hodně jalovou. Olomoučtí bez velké námahy výborně bránili před svou šestnáctkou, a tak slávistické pokusy o střelbu končily mimo branky nebo byly kořistí brankáře. Jeden usmolený, i když vítězný, gól vytěžený z velké převahy v poli, mistra moc nectí. Za body můžou děkovat hlavně nešťastnému olomouckému Houskovi, neboť staletá zkušenost říká, že penaltu nelze chytit, pouze špatně kopnout.

Vysoké vítězství 6:0 Jablonce nad Slováckem podnítila jabloneckého trenéra Radu k tomu, aby na tiskové konferenci vrátil jabloneckým "odborníkům z hlediště" urážky, jichž se mu dostalo po nepovedeném začátku soutěže a především po porážce v předkole Evropské ligy. Nespokojenost diváků je i v Ostravě, když požadují odchod trenéra Páníka.

Kolo bude zakončeno dnes v Českých Budějovicích, kde se představí Sparta. Ta je považovaná za jasného favorita, i když podle dosavadních výsledků obou týmů (utkání se Slováckem) by favoritem měli být domácí. Sparta ovšem má mnohem kvalitnější, a hlavně dražší, kádr. Sparta má také výškovou a váhovou převahu, což jistě bude v osobních soubojích hrát největší roli. Dynamo může uspět, když chytí začátek utkání a nebude prohrávat od druhé minuty, jak bývalo zvyklé během vítězného tažení ve druhé lize, kde skóre obracelo mnohokrát až ve druhém poločase. První liga je ovšem něco jiného, tam jsou hráči takticky mnohem lépe připraveni. 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

"Raději Hitlera než Habsburka," mínil neschopný ministr

DFC Budweis byl za 1. republiky nejúspěšnějším jihočeským fotbalovým klubem

Ve městech se žije zdravěji než na vesnicích