ODS nechce letiště, ale jeho pozemky

Dvanáct let trvala přestavba českobudějovického vojenského letiště na letiště civilní. V době, kdy začala připrava na zahájení provozu, přišli opoziční krajští zastupitelé ODS s návrhem na zrušení letiště. Přitom to byli právě zastupitelé jihočeské ODS, kteří přestavbu letiště navrhli a odhlasovali.

Není třeba si dlouho domýšlet, za koho ODS mluví. PO dvanácti letech se změnila situace, ceny pozemků stoupají a volné pozemky v Českých Budějovicích a okolí ubývají. A plocha letiště dráždí podnikatele, kteří už cinkají drobnými, aby levně koupili a vesele stavěli a vydělávali. A štědrými dary podporovali ODS.

Zastupitel Kuba operuje tím, že všechna mimopražská letiště, a nejen česká jsou prodělečná. Hromadně létat z Budějovic na dovolenou se moc nebude, protože na to v řídce obydleném kraji nejsou lidi s dostatečnými příjmy.

Osobní letecká doprava se nevyplatí, lepší je odlétat z Prahy, tamní Ruzyňské letiště je světové, nebo vyjíždět za hranice autem, aby nezahálelo doma. Nákladní letecká doprava by obtěžovala hlukem obyvatelstvo Českých Budějovic. Podle ODS by zřejmě nejlepší bylo plochu letiště prodat podnikatelům, kteří tam třeba postaví skladovací haly, do kterých budou navážet zboží kamióny.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

"Raději Hitlera než Habsburka," mínil neschopný ministr

DFC Budweis byl za 1. republiky nejúspěšnějším jihočeským fotbalovým klubem

Jindřichohradecko jako Divoký západ